Καλέστε μας σήμερα: 23510 24467
English
You can use WPML or Polylang and their language switchers in this area.
0 0.00

Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

View Cart Checkout

Οι Οντότητες μιας Επιχείρησης

Ένας έμπορος εστιάζει στην επένδυση σε φυσικές ουσίες όπως το πετρέλαιο και ο χρυσός. Τις περισσότερες φορές αυτοί οι έμποροι ασχολούνται με πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στην αρχή της αλυσίδας αξίας της παραγωγής, όπως χαλκό για κατασκευές ή σιτηρά για ζωοτροφές.

Η συμβουλευτική διαχείρισης είναι η πρακτική που βοηθά τους οργανισμούς να βελτιώσουν την απόδοσή τους, λειτουργώντας κυρίως μέσω της ανάλυσης υφιστάμενων οργανωτικών προβλημάτων και της ανάπτυξης σχεδίων για βελτίωση. Οι οργανισμοί μπορούν να αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες συμβούλων διαχείρισης για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απόκτησης εξωτερικών (και πιθανώς αντικειμενικών) συμβουλών και πρόσβασης στην εξειδικευμένη τεχνογνωσία των συμβούλων. Οι σύμβουλοι έχουν εξειδικευμένες δεξιότητες σε εργασίες που συνεπάγονται υψηλό κόστος εσωτερικού συντονισμού για τους πελάτες, όπως αλλαγές σε επίπεδο οργανισμού ή εφαρμογή τεχνολογίας πληροφοριών. Επιπλέον, λόγω των οικονομιών κλίμακας, η εστίαση και η εμπειρία τους στη συλλογή πληροφοριών παγκοσμίως και μεταξύ των βιομηχανιών καθιστά την αναζήτηση πληροφοριών λιγότερο δαπανηρή από ό,τι για τους πελάτες.

Ως αποτέλεσμα των σχέσεών τους με πολλούς οργανισμούς, οι εταιρείες συμβούλων γνωρίζουν συνήθως τις «βέλτιστες πρακτικές» του κλάδου. Ωστόσο, η ειδική φύση των υπό εξέταση καταστάσεων μπορεί να περιορίσει τη δυνατότητα μεταφοράς τέτοιων πρακτικών από έναν οργανισμό σε άλλο.

Οι εταιρείες συμβούλων μπορούν επίσης να παρέχουν βοήθεια για τη διαχείριση οργανωτικών αλλαγών, ανάπτυξη δεξιοτήτων καθοδήγησης, ανάλυση διαδικασιών, εφαρμογή τεχνολογίας, ανάπτυξη στρατηγικής ή υπηρεσίες λειτουργικής βελτίωσης. Οι σύμβουλοι διαχείρισης συχνά φέρνουν τις δικές τους ιδιόκτητες μεθοδολογίες ή πλαίσια για να καθοδηγήσουν τον εντοπισμό προβλημάτων και να χρησιμεύσουν ως βάση για συστάσεις για πιο αποτελεσματικούς ή αποδοτικούς τρόπους εκτέλεσης εργασιακών καθηκόντων. Το κορυφαίο παγκόσμιο προσόν για έναν επαγγελματία συμβούλων διαχείρισης είναι να είναι Certified Management Consultant ή CMC.

Προσεγγίσεις

Σε γενικές γραμμές, διάφορες προσεγγίσεις στη συμβουλευτική μπορούν να θεωρηθούν ότι βρίσκονται κάπου κατά μήκος μιας συνέχειας, με μια «ειδική» ή κανονιστική προσέγγιση στο ένα άκρο και μια διευκολυντική προσέγγιση στο άλλο. Ο σύμβουλος αναλαμβάνει το ρόλο του εμπειρογνώμονα και παρέχει συμβουλές ή βοήθεια εμπειρογνωμόνων στον πελάτη, με λιγότερη συμβολή και λιγότερες συνεργασίες με τον πελάτη, σε σύγκριση με την διευκολυντική προσέγγιση.

Εξειδίκευση

Η συμβουλευτική διαχείρισης αναφέρεται γενικά στην παροχή επιχειρηματικών υπηρεσιών.

  • Ατομική Επιχειρηματικότητα
  • Συνεργασία
  • Εταιρεία
  • Δικαιόχρηση (franchise)
Ηνωμένο Βασίλειο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η χρήση εξωτερικών συμβούλων διαχείρισης εντός της κυβέρνησης ήταν μερικές φορές αμφιλεγόμενη λόγω των αντιλήψεων για μεταβλητή σχέση ποιότητας/τιμής. Από το 1997 έως το 2006, για παράδειγμα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου φέρεται να ξόδεψε 20 δισεκατομμύρια στερλίνες σε συμβούλους διαχείρισης, εγείροντας ερωτήματα στη Βουλή των Κοινοτήτων ως προς τις αποδόσεις τέτοιων επενδύσεων.

Το ΗΒ έχει επίσης πειραματιστεί με την παροχή μακροπρόθεσμης χρήσης τεχνικών παροχής συμβουλών διαχείρισης που παρέχονται εσωτερικά, ιδιαίτερα στους χώρους παροχής συμβουλών υψηλής ζήτησης της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας. ο Οργανισμός Βελτίωσης και Ανάπτυξης της Ένωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι Εθνικές Ομάδες Υποστήριξης για τη δημόσια υγεία· Και τα δύο παρήγαγαν θετική ανατροφοδότηση σε επίπεδα κόστους που θεωρούνταν ένα κλάσμα του τι θα είχε προκύψει από την εξωτερική εμπορική συμβουλευτική εισροή.

Νέα Ζηλανδία

Στη Νέα Ζηλανδία, η κυβέρνηση είχε ιστορικά μεγαλύτερο ρόλο στην παροχή ορισμένων υποδομών και υπηρεσιών από ό,τι σε ορισμένες άλλες χώρες. Οι λόγοι που συμβάλλουν ήταν η ανεπαρκής κλίμακα στον ιδιωτικό τομέα, οι μικρότερες κεφαλαιαγορές και η ιστορική πολιτική υποστήριξη για την παροχή κρατικών υπηρεσιών. Τα τρέχοντα επενδυτικά σχέδια υποδομής είναι ανοιχτά σε μια σειρά συμπράξεων δημόσιου/ιδιωτικού τομέα.

Η κυβέρνση της Νέας Ζηλανδίας προσλαμβάνει έμπειρους για να συμπληρώσουν τις συμβουλές επαγγελματιών δημοσίων υπαλλήλων. Ενώ οι σύμβουλοι διαχείρισης συμβάλλουν στην ανάπτυξη πολιτικής και στρατηγικής, η κυβέρνηση τείνει να χρησιμοποιεί συμβούλους διαχείρισης για στρατηγική αναθεώρηση και για εκτέλεση στρατηγικής.

Αυστραλία

Το 1988, η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση της Πολιτείας Γκρέινερ ανέθεσε μια έκθεση στην Κρατική Αρχή Σιδηροδρόμων από τον Μπουζ Άλεν Χάμιλτον.

Η έκθεση που προέκυψε συνιστούσε απώλειες έως και 8.000 θέσεων εργασίας, συμπεριλαμβανομένης της απόσυρσης προσωπικού από 94 σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας, της απόσυρσης υπηρεσιών στη γραμμή Nyngan-Bourke, της γραμμής Queanbeyan – Cooma και της γραμμής Glen Innes- Wallangarra, τη διακοπή πολλών επιβατικών υπηρεσιών στη χώρα (το Canberra XPT, το Silver City Comet to Broken Hill και διάφορες υπηρεσίες έλξης με ατμομηχανή ντίζελ) και η απομάκρυνση των τρένων ύπνου από τα δρομολόγια προς το Μπρίσμπεϊν και τη Μελβούρνη.

Η έκθεση συνέστησε επίσης την κατάργηση όλων των υπηρεσιών επιβατικών και μικρών εμπορευματικών μεταφορών, αλλά η κυβέρνηση δεν θεώρησε ότι αυτό είναι πολιτικά εφικτό. Η SRA χωρίστηκε σε επιχειρηματικές μονάδες – CityRail, υπεύθυνη για τους αστικούς σιδηρόδρομους. CountryLink, υπεύθυνη για τις υπηρεσίες επιβατών στη χώρα. FreightRail, υπεύθυνος για τις εμπορευματικές υπηρεσίες. και Rail Estate, αρμόδια για σιδηροδρομική ιδιοκτησία.

You might be interested in …

Παγκόσμια Αγορά

Read More

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Είμαστε στη διάθεσή σας

Ας βρούμε μαζί την ιδανική επένδυση για εσάς

Επικοινωνία